Suriyeli askerler Lübnanlı balıkçılara ateş açtı

/ Kaynak: AA
- Güncelleme:
Suriyeli askerler Lübnanlı balıkçılara ateş açtı

Dünya Haberleri  / AA

Lübnan karasularında avlanırken, üç balıkçıya Suriyeli askerler tarafından ateş açıldığı, bir balıkçının öldüğü belirtildi.

nbsp;Lübnan'da televizyonlarda yer alan habere göre, bu sabah kuzey Lübnan'da, sınır bölgesinde balık avlayan aynı aileye mensup Fadi, Halid ve Mahir Hamad isimli balıkçılar, Suriyeli askerler tarafından sınır ihlali yaptıkları gerekçesiyle önce silahla ateş açılarak uyarıldı, daha sonra Suriye'ye götürüldü. Lübnan'ın Sesi radyosunda yer alan habere göre, balıkçılardan Fadi Hamad açılan ateş sonucu hayatını kaybetti. Bir diğerinin durumunun kritik olduğu, üçüncü balıkçının durumunun ise belli olmadığı belirtildi. MTV televizyonu ise, durumu ağır olan balıkçının öldüğüne dair bazı bilgiler geldiğini ancak kesin olarak durumunun belli olmadığını duyurdu. Bu arada balıkçıların yaşadığı Suriye sınırındaki El Arida kasabındaki Lübnanlılar, Lübnan-Suriye uluslararası karayolunu bir süreliğine kapatarak olayı protesto etti. Olay nedeniyle kuzey Lübnan'da bulunan Suriye sınır kapılarının geçişlere kapalı olduğu belirtiliyor.
Dünya
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...