Abu Dabi Veliaht Prensi'nden ABD'ye Kudüs çağrısı

Abu Dabi Veliaht Prensi'nden ABD'ye Kudüs çağrısı

DÜNYA Haberleri

Birleşik Arap Emirliklerinde (BAE), Abu Dabi Veliaht Prensi Şeyh Muhammed bin Zayid Al Nahyan, ülkesinin, ABD'nin Kudüs'ü İsrail’in başkenti olarak tanıması kararının olumsuz etkileri konusundaki endişesini dile getirerek, ABD yönetimine bu karardan vazgeçmesi çağrısında bulundu.

BAE resmi haber ajansı WAM'ın haberine göre, Veliaht Prensi Al Nahyan, Washington Yakın Doğu Araştırmaları Enstitüsünden bir heyeti Abu Dabi'deki Eş-Şati Sarayı'nda kabul etti. Al Nahyan, heyetle görüşmesinde, ülkesinin ABD'nin Kudüs'ü İsrail’in başkenti olarak tanıması kararının, "bölgede istikrarın geleceği ve Filistin-İsrail barış sürecine olumsuz etkileri olacağı konusunda endişe duyduğunu" dile getirdi.

Söz konusu adımın, bölgede varlığını kaybetmeye başlamış olan terörist ve silahlı gruplar için bir can simidi olabileceğini söyleyen Nahyan, ABD yönetimine bu karardan vazgeçmesi ve bölgede bütün taraflara hizmet edecek, kalkınma ve istikrarı sağlayacak etkileyici ve tarafsız barış ilkeleri oluşturması çağrısında bulundu.

 

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...