Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Myanmar'dan BM Özel Raportörüne giriş yasağı

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Myanmar'dan BM Özel Raportörüne giriş yasağı

DÜNYA Haberleri  / AA

Myanmar hükûmetinin, BM İnsan Hakları Myanmar Özel Raportörü Yanghee Lee'nin ülkeye tüm erişim izinlerini iptal ettiği ve görev süresi boyuncu kendisiyle hiçbir şekilde iş birliği yapmayacağı kaydedildi.

Birleşmiş Milletler (BM) İnsan Hakları Myanmar Özel Raportörü Yanghee Lee,  yaptığı yazılı açıklamada, Arakanlı Müslümanlara karşı işlenen insan hakları ihlalleri de dahil ülke genelindeki insan hakları ihlallerini değerlendirmek üzere ocak ayında Myanmar'a planlanmış ziyareti olduğunu anımsattı.

Ancak Myanmar hükûmetinin ülkeye tüm erişim izinlerini iptal ettiğini ve görev süresi boyuncu kendisiyle hiçbir şekilde iş birliği yapmayacağını bildirdiğini aktaran Lee, karara sert tepki gösterdi.

Lee, Myanmar hükûmetinin bu kararının "ön yargılı" ve "adaletsiz" olduğunu vurgulayarak, açıklamasına şöyle devam etti:

"Myanmar hükûmetinin bu kararından şaşkınlığa ve hayal kırıklığına uğradım. Görevim süresince benimle iş birliği olmadığını gösteren bu deklarasyon, sadece, Arakan eyaletiyle ülkenin geri kalanında bazı korkunç olaylar yaşandığının göstergesi olarak görülebilir. Myanmar'ın bu yola girmeye karar vermesi utanç verici."

Lee, Myanmar hükûmeti daha önce "saklayacakları hiçbir şey olmadığını" söylemesine rağmen kendisi hakkında alınan kararla bunun doğru olmadığının göründüğünü bildirdi.

BM Özel Raportörü, Myanmar yönetiminin ayrıca mart ayında kurulan "BM İnsan Hakları Konseyi Myanmar Uluslararası Bağımsız Delil Tespiti Soruşturma Misyonu" ile de iş birliği yapmadığının altını çizdi.

Myanmar hükûmetinin bazı bölgelere erişim izninin kısıtlanması şartıyla ocak ayında yapacağı ziyarete daha önce olumlu yanıt verdiğini anımsatan Lee, kararın tekrar gözden geçirilmesini umduğunu belirtti.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...