Küresel ısınma Avrupa'yı felakete sürükleyecek

Düzenleyen:
Küresel ısınma Avrupa'yı felakete sürükleyecek

DÜNYA Haberleri

Küresel ısınmanın etkileri giderek daha fazla hissediliyor. Bu durum felaket senaryolarını da beraberinde getiriyor. Son araştırmaya göre, küresel sıcaklıklardaki artış nedeniyle AB'ye göç 2100 yılına kadar üç kat artabilir.

ABD'nin Columbia Üniversitesi'nden bir grup araştırmacı hava koşulları ile göç arasındaki ilişkiyi inceledi.

Uzmanlara göre, eğer karbon salınımı sabit tutulamazsa, AB ülkeleri yüzyılını sonunda büyük bir akınla karşı karşıya kalabilir. 

Son verilere göre AB'ye 2000-2014 yılları arasında 103 ülkeden yılda ortalama 351 bin mülteci başvuru yaptı. 

Ancak uzmanlar, her halükarda bu başvuruların artış göstereceğine işaret ediyor.

Küresel sıcaklığın yavaşça ısınması senaryosuna göre bile başvurular yılda yüzde 28 artış gösterecek. Bu da fazladan 98 bin başvuru demek.

Şu anki gidişatsa daha kötü bir senaryoyu beraberinde getiriyor. Uzmanlara göre küresel ısınmanın günümüzdeki ritminde kalması halinde 2100 yılına kadar 2,6 ile 4,8 derece arasında bir ısı artışı söz konusu olacak.

Bu durumda AB'ye yılda 660 bin ekstra başvuru olabileceği belirtiliyor. Özellikle de küresel ısınmanın etkilerinin yoğun olarak görüldüğü güney yarımküredeki yoksul ülkelerden göçün artacağı vurgulanıyor.

Birçok ülke, küresel iklim değişikliğinin önüne geçmek için 2015'in sonunda Paris İklim Anlaşması'na imza koymuştu.

ABD'nin çekildiği anlaşma, küresel ısınmayla mücadele için küresel sıcaklık artışının 2100 yılına kadar en fazla 2 derece olmasını amaçlıyor.

Hedefe ulaşmak içinse salınan karbon seviyesinin azaltılması ile fosil yakıtlardan vazgeçilmesi gerekiyor.

 

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...