Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Güney ve Kuzey Kore arasındaki iletişim hattı yeniden açıldı

Düzenleyen:
Güney ve Kuzey Kore arasındaki iletişim hattı yeniden açıldı

DÜNYA Haberleri

Güney ve Kuzey Kore, dün açılan iletişim hattı üzerinden irtibat kurdu.

Yonhap ajansının haberine göre, iki Kore arasındaki yarım saatlik zaman farkı nedeniyle Güney'den başlatılan aramaya henüz mesai saati başlamayan Kuzey'den yanıt gelmedi. Güney Kore Birleşme Bakanlığından yapılan açıklamada, Kuzey Kore irtibat yetkilisinin daha sonra, iki ülke sınırındaki askerden arındırılmış  bölgede yer alan Panmunjom köyünde sabah saatlerinde Güney Koreli meslektaşını aradığı belirtildi.Kuzey'in Güney'e bildirmesi gereken herhangi bir şey olup olmadığına  ilişkin soruya, Kuzey'deki yetkili, "Hayır, bildirilecek bir şey olursa sizinle  irtibat kuracağız" cevabını verdi.

Kuzey Kore ile Güney Kore arasındaki iletişim hattı, Kuzey Kore lideri  Kim Jong-un'un talimatıyla, dün, yaklaşık iki yılın ardından ilk kez yeniden  açılmış, Güney Kore, yerel saatle 15.30'da Kuzey Kore'den bir çağrı aldıklarını doğrulamıştı.Güney Kore, 2016’da, Kuzey Kore'nin uzun menzilli füze denemesinin  ardından Pyongyang'ın sınır şehri Kaesong'daki ortak sanayi bölgesindeki  çalışmaları sonlandırmıştı. Kuzey Kore, Güney'in bu kararını "savaş ilanı" olarak  gördüğünü duyurmuş ve Kuzey ile Güney arasındaki iletişim hattını kesmişti.

Güney Kore Birleşme Bakanlığı, kasım ayında, Pyongyang yönetimine iki  ülke arasındaki sınırda kazara meydana gelebilecek askeri çatışmaları önlemek  için acil durum hatlarının yeniden kurulması çağrısında bulunmuştu.Diğer yandan, Kuzey Kore lideri Kim yeni yıl konuşmasında, Güney  Kore'de düzenlenecek 2018 PyeongChang Kış Olimpiyatlarına heyet  gönderilebileceğini belirterek bu konuda Seul ile görüşmelere açık olduklarını  ifade etmişti.Güney Kore de dün, gelecek ay düzenlenecek Kış Olimpiyatları öncesinde  Kuzey Kore'ye üst düzey görüşme teklifinde bulunmuştu.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...