Terminatör robot, savaşlarda keşif yapacak

Terminatör robot, savaşlarda keşif yapacak

DÜNYA Haberleri

Boston Dynamics firması, dünyanın en gelişmiş robotlarından Atlas'ı geliştirdi. Atlas'ta bulunan robotik köpek, savaşlarda keşif için kullanılacak.

ABD Savunma Bakanlığı İleri Araştırma Projeleri Ajansı DARPA'nın desteklediği Boston Dynamics firması, dünyanın en gelişmiş robotlarından Atlas'ı geliştirdi. Üç boyutlu görüş sistemine sahip robot Japonya'daki Fukishima nükleer sızıntısı gibi durumlarda bile görev yapacak şekilde tasarlandı. Atlas'ta bulunan BigDog adlı robotik köpek, savaşlarda keşif için kullanılacak. Radar stereo kamera da Google'ın kendi kendine giden arabasındaki özelliklere sahip. Kayalıklara tırmanabilecek robot, esnek elleri sebebiyle yaralılara rahatlıkla yardım edebilecek. Şimdilik harici bir güç kaynağı ile çalışan robotun, ileride kendi enerjisiyle çalışması planlanıyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...