Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Pakistan Hindistan sınır kapısında bayrak töreni

Pakistan Hindistan sınır kapısında bayrak töreni

DÜNYA Haberleri

Pakistan'ın Vaga sınır kapısında, 1947 yılında Pakistan'ın Hindistan'dan ayrılmasından beri her gün günbatımında bayrak töreni düzenleniyor.

Pakistan'ın Lahor şehriyle, Hindistan'ın Amritsar şehri arasında kalan Vaga sınır kapısında, iki ülke arasındaki rekabet geleneksel bir gösteri gibi sergileniyor. İki ülkenin askerlerinin ara bölgeye açılan kapıları açmasıyla başlayan bayrak töreninin ardından kapılar tekrar kapanıyor ve askerler, kendi taraflarında törenlerine başlıyor. Yapılan askeri disiplin gösterilerinin ardından kapılar tekrar açılıyor ve iki ülke askerleri karşı karşıya geliyor. Sert bakışların ve mimiklerin hakim olduğu gösteride askerler, yaptıkları sert hareketler ve yüksek sesli tekmilleriyle, birbirlerine horoz dövüşünü andıran güç gösterisi yapıyorlar. Karşılıklı ve aynı anda kendi bayraklarını gönderden indiren askerler, tokalaştıktan sonra, bayrakların alınması ve kapıların kapanmasıyla gösteri son buluyor. Sınırın her iki tarafına kurulan tribünlerden onlarca insanın tezahüratlarla ve ilgiyle izlediği gösteride, ellerine bayrak alan insanlar tribündekileri coşturmak için naralar atıyor. Her gün sınıra gelen yüzlerce kişi milli şarkılarla tempo tutuyor. Pakistan tarafında marşlara, şarkılara ek olarak Kur'an okunuyor.

1947'de Hindistan, din esasına göre ikiye böldü. Müslümanlar Hindistan'dan ayrılarak Muhammed Ali Cinnah önderliğinde Pakistan'ı kurdu. İki ülke arasında büyük çaplı bir göç yaşandı. Pakistan Hindistan arasındaki gerilim, çatışmalar, nükleer gerilim ve Keşmir sorunuyla devam ediyor. nbsp;

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...