Fransa, Müslümanlara şiddeti kınadı

/ Kaynak: AA
Fransa, Müslümanlara şiddeti kınadı

DÜNYA Haberleri  / AA

Fransa İçişleri Bakanı Manuel Valls katıldığı iftar yemeği sonrası yaptığı konuşmada Müslümanlara yönelik artan şiddeti kınadı.

Fransa İçişleri Bakanı Manuel Valls, Fransa'da son dönemde Müslümanlara yönelik artan şiddet eylemlerini kınadı. Valls, "Müslümanlara karşı şiddet kabul edilemez" dedi. Bakan Valls, Paris Camii'nde düzenlenen iftar yemeğine katıldı. Paris Müftüsü ve Fransa Müslüman İnancı Konseyi Başkanı Halil Ebubekir'in kapıda karşıladığı Bakan Valls, ramazan ayında bir "sevgi göstergesi" olarak iftar yemeğine katıldığını ayrıca, bu yemeğin İslam karşıtı eylemlere "güçlü bir mesaj" öldüğünü söyledi. Manuel Valls, Fransa'da Müslümanlara karşı artan şiddete değinerek "Müslümanlara karşı şiddet kesinlikle kabul edilemez. Cumhuriyet, dinlere yönelik saldırılara karşı uzlaşmacı olamaz. Bütün köktencilere karşı tavır konulmalı" diye konuştu. İftar yemeğine Türkiye'nin Paris Büyükelçisi Tahsin Burcuoğlu, Hristiyan ve Musevi cemaati temsilcileri, Paris'teki çeşitli sivil toplum kuruluşu üyeleri, Fransa İçişleri ve Dışişleri bakanlıkları bürokratları ve Paris Belediyesi temsilcileri de katıldı.
DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...