Washington Post'tan Afrin analizi: YPG yenildi, ABD bir darbe daha yedi

Düzenleyen:
Washington Post'tan Afrin analizi: YPG yenildi, ABD bir darbe daha yedi

DÜNYA Haberleri

Türkiye'nin Afrin'deki zaferini sayfalarına taşıyan Amerikan gazetesine konuşan bir uzman, "Afrin krizi ABD'li siyasetçilerin Suriye'de birden fazla işi aynı zamanda yapmasının ne kadar zor olduğunu gösteriyor. Şu anki durum işkembeden sallama politikasıdır" diyor. Analizde Zeytin Dalı Harekâtı'nın Washington'ın Suriye'deki şaşkın rolünü de gösterdiği vurgulanıyor.

Amerikan Washington Post gazetesi, Türkiye'nin Afrin operasyonuna dair bir analiz yayımladı. Ishaan Tharoor imzalı analiz, "Suriyeli Kürtlerin yenilgisi ABD politikasına bir darbe daha vurdu" başlığı taşıyor. Analizde, Türkiye'nin "George Orwell eserlerinden çıkmışçasına" Zeytin Dalı adı verdiği operasyonun Washington'ın Suriye'deki şaşkın rolünü de gösterdiği vurgulandı.

"Operasyon başladığında Afrin'deki Kürtler yalnız olduklarını fark etti, tarihin başka anlarında Ortadoğu'daki diğer Kürtler gibi" ifadesini kullanan Tharoor, şöyle devam etti: "ABD Ankara'da operasyonu sonlandırmak için gerekecek etkiye sahip değildi. Haberlere göre Donald Trump operasyonu kınarken üst düzey yetkililer Ankara'ya ABD'nin YPG'ye desteğini gözden geçireceğini söylüyordu.

"İŞKEMBEDEN SALLAMA POLİTİKA"

Washington Merkezli düşünce kuruluşu Center for a New American Security'den Nicholas Heras "Afrin krizi ABD'li siyasetçilerin Suriye'de birden fazla işi aynı zamanda yapmasının ne kadar zor olduğunu gösteriyor. Şu anki durum işkembeden sallama politikasıdır" diyor. Beyaz Saray Suriye politikasında tutarlılık ve hüner sorunu yaşıyor. Trump yönetiminin Suriye'deki savaşa dair bağlılıkları arasında derin farklar var. Trump, DEAŞ'ı bombalamaktan bahsederken bazı yetkililer bölgedeki ABD varlığını güçlendirip Esad'ı istifaya zorlamayı düşünüyor.

Washington Post'tan Paul Sonne ve Karen DeYoung, üst düzey bir yetkilinin Suriye Demokratik Güçleri'nin (PYD/YPG'yi de çatısı altında toplayan paravan örgüt) Esad ile bir anlaşmaya varması gerektiğini, ABD'nin bölgedeki askerî varlığını artırmak istemediğini söylediğini yazdı. Yetkiliye göre SDG ve Esad ortak hedefleri paylaşıyor: Muhalifleri, DEAŞ'ı ve Türk güçleri Suriye'den çıkarmak.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...