HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Starbucks'ın CEO'su görevden alındı

Düzenleyen: /
Starbucks'ın CEO'su görevden alındı
Starbucks, Starbucksın Ceosu, Haber

DÜNYA Haberleri

Starbucks CEO'su Kevin Jonhson, geçen hafta ABD'nin Philadelphia kentindeki mağazalarında sipariş vermek için bekleyen iki siyah müşterinin gözaltına alınmasının ardından mağaza müdürünün artık görevde olmadığını açıkladı.

BBC Türkçe’nin haberine göre; Dün ABD’deki ABC News kanalına konuşan Johnson, “Perşembe günü bir mağazamızda yaşananlar ayıptı, yanlıştı” dedi. Johnson ayrımcılığa ve ırkçılığa karşı bir şirket olduklarını söylerken böylesi bir durumda polis çağırmanın kabul edilemez olduğunu belirtti ve çalışanlarına bilinçsiz ön yargı konusunda eğitim vereceklerini açıkladı.
 
TEKLİF KABUL EDİLDİ
 
Bir şirket sözcüsü de gözaltına alınan iki kişinin, Johnson’dan gelen görüşme teklifini kabul ettiklerini duyurdu. Philadelphia kentindeki Starbucks mağazası önünde hafta sonu başlayan eylemler ise dün de devam etti. Protestonun örgütleyicilerinden Abdul-Aliy Muhammad, “Bu Starbucks bugün para kazanamayacak. Amacımız bu” dedi. Amerikan Sivil Özgürlükler Birliği’nin (ACLU) Pennsylvania eyaleti yöneticisi Reggi Shuford ise Starbucks’ta yaşananların siyah Philadelphialıların her gün karşılaştığı ırkçılığın bir örneği olduğunu, siyah olmanın ‘beklerken bile bir suç’ olduğunu söyledi.

Starbucks'ın CEO'su görevden alındı

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...