İngiltere Başbakanı Cameron'dan Esad yorumu

/ Kaynak: CHA
İngiltere Başbakanı Cameron'dan Esad yorumu

DÜNYA Haberleri  / CHA

İngiltere Başbakanı David Cameron Suriyeli muhaliflere silah yardımı yapmayı düşünmediklerini belirtirken Esad'ın daha güçlü bir konumda olduğunu söyledi.

İngiltere Başbakanı David Cameron, Suriye'de Beşşar Esed'in şimdi daha güçlü bir konumda olduğunu belirtti. Cameron, Suriyeli muhaliflere silah yardımı yapmayı düşünmediklerini net bir şekilde ifade etti. BBC1'de Andrew Marr Show'a katılan Cameron, Suriye meselesine ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Esed'in konumunu giderek daha da güçlendirdiğini söyleyen Cameron, ülkenin "iç karartıcı bir yöne doğru" ilerlediğine dikkat çekti. Cameron, "Birkaç ay öncesine göre Esed'in şu anda daha güçlü olduğunu düşünüyorum, fakat ülkedeki durumu 'tarafların birbirine üstünlük sağlayamaması' olarak tanımlamaya devam ediyorum" diye konuştu. İngiliz lider, Özgür Suriye Ordusu'na (ÖSO) silah yardımı yapmayı düşünmediklerini açık bir şekilde ifade etti. Cameron, Suriyeli muhalifler arasında çok sayıda radikal eğilimli 'kötü adam' olmasına rağmen muhaliflere destek vermeyi sürdüreceklerini de sözlerine ekledi. İngiltere, Fransa ile birlikte AB'nin Suriye yönelik uyguladığı silah ambargosunun kaldırılması için büyük çaba göstermişti. İki ülke ayrıca, yaptıkları testlerde Esed'in kimyasal silah kullandığına yönelik güçlü kanıtların olduğunu öne sürmüştü.

DÜNYA
Kaynak: CHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...