Bir gün 24 saatten daha uzun sürecek

Düzenleyen:
Bir gün 24 saatten daha uzun sürecek

DÜNYA Haberleri

Yeni bir araştırma, Dünya'nın uydusu Ay'ın Dünya'dan uzaklaştıkça bir günün süresinin de uzadığını ortaya koydu. Bir zamanlar bir gün yalnızca 18 saatken günümüzde 24 saat olması da bunun önemli bir göstergesi.

24 saatlik zaman dilimine bir tam gün diyoruz. Fakat bu açıklama uzak gelecekte güncellenmek zorunda kalabilir. Gezegenimizin, uydusu Ay ile tarihsel ilişkisini inceleyen yeni bir araştırmaya göre 1.4 milyar yıl önce bir gün 18 saatten oluşuyordu.1.4 milyon yıl önce Dünya'ya bugünkü konumundan çok daha yakın olan Ay, gezegenin kendi eksenindeki dönüş hızını da artırıyordu.

Wisconsin-Madison Üniversitesi'nde görevli jeoloji profesörü Stephen Meyers öncülüğünde yapılan çalışma, Ay'ın Dünya'dan uzaklaştıkça Dünya'nın kendi ekseni etrafındaki hızının yavaşladığını ortaya koydu.Yapılan çalışmada, astrokronoloji olarak bilinen ve jeolojik gözlem ve gök bilim teorisini birbirine bağlayan istatistik yöntemi aracı tanıtıldı ve bu sayede Dünya'nın coğrafik geçmişi incelendi ve Güneş Sistemi'nin tarihi yeniden şekillendirildi.

Dünya'nın uzaydaki hareketi, gezegenin üzerinde etkisi olan Ay ve diğer gezegenler gibi gök cisimleri tarafından etkileniyor. Gök cisimlerinin Dünya üzerindeki etkisi, eksen hareketini de değiştiriyor.Milankoviç döngüsü olarak da bilinen bu farklılıklar, Güneş ışınlarının Dünya'nın hangi bölgesine odaklanacağını belirliyor ve böylece iklimlerin ritmini belirlemede büyük rol oynuyor.Dünya'daki zaman kavramı milyarlarca yıldır değişmeye devam ediyor. Bunun en büyük sebebi ise Güneş Sistemi'nin gezegenler ve uydular gibi çok sayıda hareketli parçası olması.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...