Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

TSK'dan Münbiç açıklaması

Düzenleyen:
TSK'dan Münbiç açıklaması

DÜNYA Haberleri

Türk ve ABD'li askerî yetkililer, Münbiç Uygulama Planı konusunda mutabık kalarak, metnin her iki ülkenin üst makamlarına sunulmasını kararlaştırdı.

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK)'dan Münbiç konusunda hızlanan diplomasi trafiği hakkında peş peşe açıklamalar geldi. Genelkurmay Başkanlığından yapılan açıklamada, Orgeneral Hulûsi Akar'ın dün ABD Avrupa Kuvvetleri ve  NATO Müttefik Kuvvetler Harekât Komutanı Curtis Scaparrotti ile telefon görüşmesi yaptığı belirtildi. Suriye'nin kuzeyindeki mevcut güvenlik durumu ile daha önce mutabık kalınan Münbiç yol haritası doğrultusunda belirlenen güvenlik prensiplerinin uygulanması konularında görüş alışverişinde bulunduğu bildirildi.

MÜNBİÇ PLANINDA MÜTABIK KALINDI

Sonra da Twitter hesabından açıklama yapan TSK şu ifadeleri kullandı:

"Daha önce mutabık kalınmış Münbiç Yol Haritası ve Münbiç Güvenlik Prensipleri doğrultusunda, Türkiye ve ABD askerî yetkililerinin katılımıyla, ABD’nin Avrupa Komutanlığı Karargâhı/Stuttgart’ta 12-13 Haziran 2018 tarihlerinde bir toplantı gerçekleştirilmiştir.

Söz konusu toplantıda, Türkiye ve ABD askerî yetkileri tarafından, üzerinde çalışılan Münbiç Uygulama Planı konusunda mutabık kalınmış ve mutabık kalınan metnin, müteakip görüşmeler için, her iki ülkenin üst makamlarına sunulması kararlaştırılmıştır."

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...