Rusya açıkladı: Yunanistan'a nota verdik

Düzenleyen:
Rusya açıkladı: Yunanistan'a nota verdik

DÜNYA Haberleri

Rusya Dışişleri Bakanlığının, Yunanistan'ın Moskova Büyükelçisi Andreas Friganas'ı bakanlığa çağırarak, Atina'nın Rus diplomatlara ve vatandaşlarına yönelik "hasmane tavrı" nedeniyle alınacak önlemler hakkında nota verdiği bildirildi.

Rusya Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, Friganas'ın  bakanlığa çağırılarak, Atina'nın geçen ay Rus diplomatlara ve vatandaşlarına  yönelik hasmane tavrı nedeniyle, mütekabiliyet gereği alınacak önlemler hakkında  nota verildiği belirtildi.

Yunan Kathimerini gazetesinin geçen ay yayınlanan ve diplomatik  kaynaklara dayandırdığı haberine göre, hükümet, "Yunanistan’ın milli güvenliğini  tehdit edici hareketlerde bulunduğu" gerekçesiyle 4 Rus diplomattan 2'sine sınır  dışı, 2'sine de ülkeye giriş yasağı kararı almıştı.

Yunanistan Hükümet Sözcüsü Dimitris Canakopulos da bir süre önce  yaptığı açıklamada, Yunanistan'ın yaptırım kararı aldığı 4 Rus diplomatın  diplomatik kuralları ihlal ettiğini kaydederek, "Uluslararası hukuku ihlal eden  hareketleri kabul etmiyoruz." diye konuşmuştu.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...