Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

ABD'den Filistin ile ilgili skandal karar! Kapatma kararı aldılar

Düzenleyen: / Kaynak: AA
ABD'den Filistin ile ilgili skandal karar! Kapatma kararı aldılar

DÜNYA Haberleri  / AA

ABD Dışişleri Bakanlığı: "Yönetim, Kongrenin kaygıları bağlamında şu anda Filistin Kurtuluş Örgütünün Washington ofisini kapatma kararı aldı"

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Heather Nauert,  "Yönetim, Kongrenin kaygıları bağlamında şu anda Filistin Kurtuluş Örgütünün  Washington ofisini kapatma kararı aldı." dedi. 

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamayla Filistin Kurtuluş Örgütünün  Washington'daki ofisinin kapatılacağı bildirildi.


Yazılı açıklamada Nauert, Filistin Kurtuluş Örgütünün Washington'daki  ofisinin 2017 yılının Kasım ayında İsrail ve Filistin arasındaki barış  görüşmelerine destek olması amacıyla açılmasına izin verildiğini belirterek,  "Fakat Filistin Kurtuluş Örgütü, İsrail'le anlamlı bir anlaşma içerisine girecek  doğrudan girişimlerde bulunmadı. Aksine, bu grup hiç görmediği ve irtibata  geçmediği halde ABD'nin barış planını kınadı." ifadelerini kullandı.

Sözcü Nauert, "Yönetim, Kongrenin kaygıları bağlamında şu anda  Filistin Kurtuluş Örgütünün Washington ofisini kapatma kararı aldı. ABD,  ilerlemenin yolunun iki tarafın da doğrudan pazarlığa girmesinin tek yol olduğunu  düşünüyor. Bu karar barış anlaşmasına götürecek adımlardan uzaklaştırmayı  hedefleyen kişiler tarafından suistimal edilmemeli. Biz kalıcı bir barış  sağlanması çabalarımızdan geri adım atmıyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

UNRWA'YA YARDIMLARI DA KESMİŞTİ

ABD yönetimi son olarak Birleşmiş Milletler Filistinli Mültecilere  Yardım Kuruluşuna (UNRWA) yaptığı mali yardımları tamamen durdurma kararı  almıştı.

ABD Başkanı Donald Trump, önceki hafta yaptığı açıklamada, Filistin  yönetiminin ABD'nin arabuluculuğunda İsrail ile yapılması öngörülen barış  görüşmelerine katılmayı kabul edinceye kadar Filistin'e mali yardımda  bulunmayacaklarını kaydetmişti.

Trump yönetimi, "Yüzyılın Anlaşması" diye nitelendirilen ve  İsrail-Filistin meselesini çözüme kavuşturmayı amaçlayan bir plan üzerinde  çalıştığını açıklamıştı.

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, planı "yüzyılın tokadı" olarak  nitelemiş ve Amerikalı yetkililerle görüşmeyi reddetmişti.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...