Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Mısır'da 'hüzün ve gözyaşı' birarada

/ Kaynak: AA
Mısır'da 'hüzün ve gözyaşı' birarada

DÜNYA Haberleri  / AA

Mısır'da demokrasi yanlılarına ateş açılmasının ardından Rabiatul Adeviyye ve En-Nahda meydanlarında kurulan çadırlarda "hüzün ve gözyaşı" hakim oldu.

Mısır'da güvenlik güçlerinin demokrasi yanlılarına ateş açmasının ardından Rabiatul Adeviyye ve En-Nahda meydanlarında kurulan çadırlarda "hüzün ve gözyaşı" hakim oldu. Mısır'da güvenlik güçleri ve "baltacı" olarak adlandırılan suç gruplarının başkent Kahire'de Meçhul Asker Anıtı yakınlarında demokrasi yanlılarına ateş açmasının ardından darbe karşıtı gösterilerin odağındaki Rabiatul Adeviyye ve En-Nahda meydanlarına "hüzün ve gözyaşı" hakim oldu. Rabiatul Adeviyye Meydanı'nda darbe karşıtı protestolar için kurulan çadırlar taziye mekanlarına dönüşürken, kurulan hemen her çadırda ya kanlı saldırıyla ilgili tartışmalar yapılıyor ya da dualar ediliyor. Saldırılar sırasında bölgede bulunan yakınlarının akıbetini öğrenmeye çalışan kalablıklar, meydandaki her bir çadırın kapısını aralayıp bilgi almaya çalışırken, sahra hastanesinin girişine asılan ölü ve yaralı listeleri de endişeli gözlerle inceleniyor. Meydanda oturma eylemine devam edenler, Rabiatul Adeviyye'de yaşananların, 25 Ocak 2011'de Mübarek rejimini sona erdiren ayaklanma sürecinde rejime bağlı güçlerin Tahrir Meydanı'nda muhalifleri hedef aldığı ve "deve vakası" olarak adlandırılan saldırılardan daha şiddetli olduğu yorumunda bulunuyor.
Birer taziye mekanına dönüşen çadırlardaki darbe karşıtları, maruz kaldıkları dehşet karşısında psikolojik çöküntü yaşasalar da hedeflerine ulaşıncaya kadar direnmeye devam edeceklerini vurguluyor.
Nahda Meydanı'nın da Meçhul Asker Anıtı saldırısında hayatını kaybeden bir kişinin son yolculuğuna uğurlanmasının ardından hüzün ve sessizliğe büründüğü gözleniyor. Meydandaki sahra hastanesinde, güvenlik güçleri ve suç gruplarının muhtemel saldırılarına karşı hazırlıklar yapılırken, tedbir amacıyla bölgedeki barikatların sayısı da artırılıyor.
Port Said'de cenaze sonrası olay
Mısır'ın liman kenti Port Said'de, Kahire'deki katliamda hayatını kaybeden kişinin cenaze töreninden dönenlerle, darbe yanlıları arasında çıkan olayda 1 kişinin öldüğü, 27 kişinin yaralandığı bildirildi.
Port Said Sağlık İşleri Müdürü Hilmi el-Aseli, AA muhabirine yaptığı açıklamada, sabah saatlerinde Port Said'in Süveyş Kanalı girişinde meydana gelen olayda yaralananlardan birinin öldüğünü belirtti.
Olayda ateşli silahla yaralanan kişilerin hastaneye kaldırıldığını ifade eden Aseli, yaralı sayısının 27'ye yükseldiğini kaydetti.
Kahire'deki Rabiatul Adeviyye Meydanı yakınlarında demokrasi yanlılarına ateş edilmesi sonucu hayatını kaybeden Ömer Heridi'nin cenaze töreninden dönen bir grup, sabah saatlerinde Port Said'in Süveyş Kanalı girişinde, darbe taraftarlarıyla karşılaşmış olayda ilk belirlemelere göre 6 kişinin yaralandığı belirtilmişti.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...