Deprem ve tsunaminin ardından heyelan: 22 ÖLÜ

Düzenleyen:
Deprem ve tsunaminin ardından heyelan:  22 ÖLÜ

DÜNYA Haberleri

Endonezya’nın Sulawesi Adası’nda 2 hafta önce 7,5 büyüklüğünde deprem meydana gelmiş, Palu ve Dongala kentlerini, yüksekliği 3 ila 6 metreye ulaşan tsunami dalgaları vurmuştu.

Ülke bu felaketin yaralarını henüz sarmadan yeni bir felaketle karşılaştı. Sumatra Adası’nda şiddetli yağışların yol açtığı sel ve heyelanda 22 kişi öldü. 15 kişi de kayıp. Ölü sayısının artabileceğinden endişe ediliyor. 

Ulusal Afet Ajansı Yönetimi Sözcüsü Sutopo Purwo Nugroho, hayatını kaybedenlerden 11’inin bölgedeki bir medresede Kur’ân-ı kerim eğitimi gören ortaokul öğrencileri olduğunu söyledi. Diğer taraftan, Sulawesi Adası’nda 2 bin 56 kişinin öldüğü, 2 bin 549 kişinin ağır yaralandığı depremde kayıp 5 bin 684 kişiyi arama faaliyetleri ise devam ediyor. İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı 4 ayrı bölgede 30 bin afetzedeye acil yardım malzemesi ulaştırdı. 

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...