Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Tacikistan'da cezaevinde isyan: 27 ölü

Düzenleyen:
Tacikistan'da cezaevinde isyan: 27 ölü

DÜNYA Haberleri

Tacikistan'ın Khujand şehrindeki yüksek güvenlikli bir cezaevinde dün gece geç saatlerde çıkan isyanda 27 kişi öldürüldü.

Tacikistan'ın Khujand şehrindeki yüksek güvenlikli bir cezaevinde dün gece çıkan isyanda 25'i mahkum 2'si gardiyan 27 kişi öldürüldü. Yerel makamlar isyanı doğruladı ancak hiçbir ayrıntı vermedi. İsmini açıklamak istemeyen bir İçişleri Bakanlığı görevlisi, isyanın dün gece geç saatlerde DEAŞ üyesi olduğu düşünülen bir mahkumun bir gardiyana saldırması ve silahını ele geçirmesiyle başladığını söyledi. Hapishanede bulunan bir güvenlik görevlisi, içeride güvenliğin saatler sonra sağlandığını bildirdi. Tacikistan'ın kuzeyindeki Khujand şehrindeki hapishanede DEAŞ üyeleri dahil olmak üzere dini aşırılık suçundan mahkum olan tutuklular bulunuyor. 
İnsan Hakları İzleme Örgütü'nün raporuna göre, Tacikistan güvenlik güçleri 1997 yılında Khujand Cezaevi'nde patlak veren olaylarda en az 24 kişiyi öldürmüştü. Ancak hükümet dışı kaynaklar, 100 kadar mahkumun öldürüldüğünü iddia etmişti. 

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...