Barzani referandum sonrası ilk kez Bağdat'ta

Düzenleyen:
Barzani referandum sonrası ilk kez Bağdat'ta

DÜNYA Haberleri

Tarihi bir hezimet yaşayan IKBY eski lideri, başkent Bağdat'ta birçok görüşme gerçekleştirdi. Barzani, Necef'e giderek Mukteda es Sadr ile de bir araya gelecek.

Eski Irak Kürt Bölgesel Yönetimi Başkanı Mesut Barzani,  geçen yıl yapılan gayrimeşru referandumun ardından ilk kez başkent Bağdat'a  gelerek temaslarda bulundu. Görevine Kürdistan Demokrat Partisi (KDP) Genel Başkanı olarak devam  eden Barzani, Başbakan Adil Abdulmehdi ve Meclis Başkanı Muhammed Halbusi ile  ayrı ayrı görüştü.Bağdat'ta diğer Iraklı yetkililerle görüşecek olan Barzani, yarın  Necef'e giderek Sadr Hareketi lideri Mukteda es-Sadr ile bir araya gelecek.Barzani'nin Bağdat'taki temasları kapsamında Erbil-Bağdat  ilişkileriyle birlikte hükümet kabinesinin tamamlanmayan bakanlık adaylarının  masaya yatırılması bekleniyor.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...