Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

NATO'nun çağrısına Rusya'dan cevap

Düzenleyen:
NATO'nun çağrısına Rusya'dan cevap

DÜNYA Haberleri

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, Moskova’nın Orta Menzilli Nükleer Kuvvetler Anlaşması (INF) hükümlerine sıkı bir şekilde uyduğunu ve ABD’nin de bu durumu bildiğini açıkladı.

Zaharova, ABD Dışişleri Bakanı Pompeo’nun, Rusya’yı silahların denetlenmesi yükümlülüğü konusunda hile yapmakla suçladığı açıklamalar konusunda değerlendirlendirmede bulundu.

Rusya’nın INF anlaşmasına uyumu konusunda sorun olmadığını savunan Zaharova, “Moskova, INF hükümlerine sıkı bir şekilde uyuyor ve ABD de bu durumu biliyor.” dedi.

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, bugün düzenlenen NATO Dışişleri Bakanları Toplantısı'nın ardında yaptığı açıklamada, Rusya'ya INF’den doğan yükümlülüklerini yerine getirmesi için 60 gün süre verdiklerini belirterek, "Rusya, silahların denetlenmesi yükümlülüğü konusunda hile yapıyor. ABD için  anlaşmada kalmanın bir anlamı kalmamıştır." ifadesini kullanmıştı.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...