Venezuela bugün bir kez daha sokağa dökülecek

Düzenleyen: / Kaynak: İHA
Venezuela bugün bir kez daha sokağa dökülecek

DÜNYA Haberleri  / İHA

Venezuela muhalefeti, kendisini “devlet başkanı” ilan eden Juan Guaido’nun liderliğinde, Silahlı Kuvvetlerin insani yardımları engellememesini talep etmek için bugün bir kez daha sokağa inecek. Ayrıca Guaido, Venezuela’ya ulaşan ilk insani yardımın çoktan teslim edildiğini açıkladı.

Venezuela Ulusal Meclis Başkanı Juan Guaido, başkent Karakas'ın doğusundaki bugün yapılacak gösteriye öncülük edecek. Guaido, "Şu anda ölüm riski altında olan 300 binden fazla Venezuelalının hayatını kurtaracak insani yardım girişini talep etmek için sokaklara dönüyoruz" dedi. Ülke genelinde yapılacak yürüyüşler Ocak ayında Maduro karşıtı protestolar sırasında ölen 40 kişiyi anmak için 12 Şubat Gençlik Günü’ne denk getirildi. 

İNSANİ YARDIM MUHTAÇLARA ULAŞTIRILDI
Öte yandan Juan Guaido, Maduro güçlerinin tüm engelleme çabalarına rağmen ilk insanı yardımın ihtiyaç sahiplerine ulaştığını açıkladı. Guaido, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Yetkinliklerimizi yerine getirerek, insani yardım malzemelerinin ilk sevkiyatını, Sağlık Merkezleri Birliği'ne (ASSOVEC) yaptık. Çocuklar için 1 milyon 700 bin beslenme kolisi ve hamile kadınlar için 4 bin 500 takviye ve 85 bin ek ürün teslim ettik" ifadelerini kullandı. 

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...