Fransa, Buteflika'nın adaylığını geri çekmesinden memnun

Düzenleyen:
Fransa, Buteflika'nın adaylığını geri çekmesinden memnun

DÜNYA Haberleri

Fransa Dışişleri Bakanı Jean-Yves Le Drian, Cezayir Cumhurbaşkanı Abdulaziz Buteflika'nın 5. dönem için adaylığını geri çekmesinden memnuniyet duyduğunu belirtti.

Le Drian, yaptığı yazılı açıklamada, "Cezayir Cumhurbaşkanı  Buteflika’nın 5. dönem adaylığını geri çektiğini ve Cezayir siyasi sisteminde  yenilik yapmak için adımlar atacağını açıklamasını memnuniyetle karşılıyorum."  ifadesini kullandı.

Bakan Le Drian, ülkesinin Cezayir halkının isteklerine cevap  verebilecek yeni bir dinamiğin hızlı şekilde oluşmasını istediğini kaydetti.

Cezayir Cumhurbaşkanı Buteflika, cumhurbaşkanlığı seçimlerini  ertelediğini ve 5. dönem adaylığını geri çektiğini açıklamıştı.

Ahmed Uyahya başkanlığındaki mevcut hükümeti de fesheden Buteflika,  diyalog konferansı düzenlenmesi yönünde karar almıştı.

Cezayir'de 1999'da yönetime gelen ve 4 dönemdir görev yapan 82  yaşındaki Buteflika'nın sağlık sorunlarına rağmen 18 Nisan'da yapılacak  cumhurbaşkanlığı seçimlerinde bir kez daha aday olması, ülkesinde bir süredir  protestolara neden olmuştu.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...