Kritik oylama öncesi May'den açıklama

Düzenleyen:
Kritik oylama öncesi May'den açıklama

DÜNYA Haberleri

İngiltere Başbakanı Theresa May, Avrupa Birliği'nden (AB) ayrılık anlaşmasının bugün kabul edilmemesi durumunda Brexit'in gerçekleşemeyebileceğini söyledi.

May, Brexit anlaşması görüşmeleri kapsamında parlamentoda yaptığı  konuşmada, AB ile vardığı anlaşmayı savundu.

Tartışmaya neden olan "tedbir maddesi"yle ilgili yeni düzenleme  sayesinde anlaşmada iyileşme sağlandığını belirten Başbakan May, değişiklikle söz  konusu maddenin askıya alınabileceğini savundu.

İş dünyasının belirlilik istediğini kaydeden May, "Eğer anlaşma kabul  edilmezse, tek belirlilik 'belirsizliğin devam etmesi' olacak." değerlendirmesini  yaptı.

Anlaşmanın kabul edilmemesinin olası sonuçlarına ilişkin de uyarıda  bulunan Theresa May, "Eğer anlaşma bu gece geçmezse, Brexit gerçekleşemeyebilir."  dedi.

Kötü bir anlaşmanın, "anlaşmasız ayrılıktan bile daha kötü" olacağını  ancak vardığı anlaşmanın iyi olduğunu kaydeden May, Brexit'in ertelenmesinin ise  sadece İngiltere değil AB üyelerinin de onayına bağlı olduğuna dikkati çekti.

Anlaşmasız ayrılığın ülkenin bütünlüğüne olan desteği zayıflatma riski  taşıdığını da savunan Başbakan May, Brexit'in ertelenmesinin İngiltere'nin  sorunlarını çözmeyeceğini ve kontrolün AB'ye geçeceğini söyledi.

"Bu anlaşmaya destek olma zamanı geldi"

Anlaşmanın kabul edilmemesi durumunda ikinci bir referanduma  gidilebileceğini kaydeden May, "Anlaşmazlık, ayrılık ya da erteleme durumunda  sorumluluk AB'de değil, parlamentoda olacak." değerlendirmesinde bulundu.

Halkın referandumda AB'den ayrılıktan yana tercihte bulunduğunu  anımsatan Theresa May, "Verilen talimatı yerine getirme zamanı geldi. Bu  anlaşmaya destek olma zamanı geldi." diye konuştu.

Oylama bu akşam saatlerinde

İngiliz parlamentosu, yeni haliyle Brexit anlaşmasını bu akşam  saatlerinde oylayacak. Ancak tartışmaya neden olan "tedbir maddesi"yle ilgili  yeni düzenlemenin yeterli güvence vermediği yönündeki değerlendirmelerin,  oylamanın sonucunu etkilemesi bekleniyor.

Parlamento, anlaşmanın ilk halini ''tarihi'' diye nitelendirilen 230  oy farkla reddetmişti. İngiltere, 23 Haziran 2016'da yapılan referandumda yüzde  48'e karşı yüzde 52 ile AB'den ayrılma kararı almıştı.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...