Suudi Arabistan'dan Sudan'daki darbeye destek

Düzenleyen:
Suudi Arabistan'dan Sudan'daki darbeye destek

DÜNYA Haberleri

Riyad yönetimi Afrika ülkesinde halkın karşı çıktığı darbeye ilişkin Askeri Geçiş Konseyi'nin arkasında durdu, Kral Selman ilaç, petrol ürünleri ve buğdayın yer aldığı yardım paketini duyurdu.

Suudi Arabistan'dan Sudan'daki askeri darbeye destek  açıklaması yapıldı. Suudi Arabistan'ın resmi haber ajansının (SPA) haberinde, "Suudi  Arabistan Krallığı, Askeri Geçiş Konseyi'nin ilan etmiş olduğu adımları  desteklediğini ve Sudan halkının yanında yer aldığını duyurmaktadır." ifadeleri  yer aldı.

Haberde, Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdulaziz'in Sudan'a ilaç,  petrol ürünleri ve buğday içeren yardım paketi sunulması talimatı verdiği de  belirtildi.Öte yandan dün akşam Askeri Geçiş Konseyi, kararname yayımlayarak, 8  kişinin konsey üyeliğine atandığını duyurdu.

Altı üye ordudan, bir üye emniyet teşkilatından ve bir üye de istihbarat teşkilatından seçildi. Korgeneral Şemsuddin Kebbaşi, aynı zamanda askeri konseyin sözcüsü  oldu. Üyeler gece yarısı yemin ederek göreve başladı.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...