Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

ABD'de kasırga dehşeti! Ölü ve yaralılar var

Düzenleyen:
ABD'de kasırga dehşeti! Ölü ve yaralılar var

DÜNYA Haberleri

Güney eyaletlerinde etkili olan şiddetli kasırga ve sellerde üçü çocuk sekiz kişi hayatını kaybetti.

ABD'nin güney eyaletleri Teksas, Mississippi,  Louisiana, Arkansas ve Georgia kasırganın etkisi altında.

Associated Press ajansının haberine göre, şiddetli kasırga ve yağışlar üçü çocuk sekiz kişinin ölümüne, onlarca kişinin de yaralanmasına neden oldu.

Can kayıplarının kasırga nedeniyle araç ve evlerin üstüne devrilen  ağaçların altında kalma ve şiddetli yağışlardan oluşan sellerde boğulma şeklinde  gerçekleştiği kaydedildi.

Kasırgalar nedeniyle özellikle Teksas'ın doğu bölgelerinde ev ve iş  yerlerinin kullanılamayacak şekilde zarar gördüğü ve yaklaşık 90 bin kişinin de  elektrik kesintilerinden etkilendiği aktarıldı.

Mississippi'de Eyalet Üniversitesi kampüsü civarında oluşan hortumdan  dolayı 21 bin öğrencinin bodrum katlarına sığınarak hava şartlarının düzelmesini  beklediği ifade edildi.

Ulusal Meteoroloji servisinden yapılan açıklamada, kasırganın  oluşturduğu hortumlarda rüzgarın saatte 225,3 kilometre hıza ulaştığının tespit  edildiği belirtildi.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...