Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Çin'de metrolarda yeni dönem resmen başladı

Düzenleyen:
Çin'de metrolarda yeni dönem resmen başladı

DÜNYA Haberleri

Toplu taşımaya binerken pek çok aşamadan geçtik. Ancak Çin'den gelen haberlere bakılırsa bu kez metroda daha ilginç bir aşama ile karşı karşıyayız.

Teknolojinin geldiği son nokta oldukça korkutucu. Kağıt biletlerden yıllar sonra bakın metroya nasıl gireceksiniz?  Yıllar öncesinde kağıt biletlerle seyahat ederdik. Daha sonra bu teknolojinin yerini içerisine para yüklenebilen kartlar aldı. Ancak Çinliler işi bir adım daha öteye götürmeye kararlı görünüyor. Metroya binerken artık bakın ne yapmaya başladılar? 

ELLERİNİ KOLLARINI SALLAYA SALLAYA METROYA GİRECEKLER
Metroya girdiklerinde artık ne kart taşıyacaklar ne de nakit para. Tabiri caizse ellerini kollarını sallaya sallaya metroya girecekler. 

PİLOT UYGULAMA BAŞLADI
Telefonlarda yoğun olarak kullanmaya başladığımız yüz tanıma teknolojisi metroya kadar inmiş durumda. Peki bu ne anlama geliyor?  Çin'in Silikon Vadisi olarak da bilinen Shenzen'de bir metro istasyonunda başlayan pilot uygulama büyük ses getireceğe benziyor. 

YÜZLERİNİ TARATARAK METROYA GİRİYORLAR
Vatandaşlar artık sadece yüzlerini taratarak metroya giriyor, yolculuk yapıyor. 

YÜZÜNÜZÜ TARATTIĞINIZDA HESABINIZDAN PARA ÇEKİLİYOR
China Morning Post'un haberine göre yüz tanıma teknolojisi sizi metro girişinde bekliyor ve yüzünüzü tarattığınız anda hesabınızdan para çekiliyor.  Yani bir yolcunun artık yanında para olmamasının ya da cüzdanını veya biniş kartını unutmasının hiçbir önemi kalmadı. 

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...