Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Fransa’da gizli bilgileri yayınlayan gazetecilere soruşturma

Düzenleyen: / Kaynak: İHA
Fransa’da gizli bilgileri yayınlayan gazetecilere soruşturma

DÜNYA Haberleri  / İHA

Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri’nin Yemen’de kullandığı Fransız silahlarının gizli belgesini yayınlayan 2 Fransız gazeteci hakkında soruşturma açıldı.

Fransa’da Disclose adlı basın organının kurucuları Geoffrey Livolsi ve Mathias Destal haklarında, devletin gizli belgelerini yayınlamaları sebebiyle, Paris Savcılığı Milli Güvenliğe Tehdit ve Terörizm Birini tarafından soruşturma açıldı. Fransa’nın Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri’ne Yemen’de kullanılması için tedarik ettiği silahlar hakkında gizli belgeleri yayınlayan iki gazeteci, İç İstihbarat Genel Müdürlüğü (DGRI) tarafından İç Güvenlik Genel Müdürlüğü (DGSI) merkezinde sorguya alındı. 
Disclose gazetesi, 14 Nisan 2019’da yayınladığı “Made in France” araştırma dosyasında Suudi Arabistan ve Arap Emirliklerinin Yemen’de kullandıkları silahların Fransa tarafından tedarik edildiğine dair belgeler yayınlamıştı. 

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...