Ban Ki Mun bağımsızlık günü kutlamaları için Pakistan'da

/ Kaynak: AA
Ban Ki Mun bağımsızlık günü kutlamaları için Pakistan'da

DÜNYA Haberleri  / AA

BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun, Bağımsızlık Günü kutlamalarına katılmak ve eğitimin desteklenmesi amacıyla Pakistan'a gitti.

BM Genel Sekreterlik Sözcü Yardımcısı Eduardo del Buey, gazetecilere yaptığı açıklamada, Genel Sekreter Ban'ın, resmi ziyarette bulunmak için Pakistan'a gittiğini söyledi. Ban'ın İslamabad'a ulaştığını dile getiren Buey, Genel Sekreter'in Pakistan'da Cumhurbaşkanı, Başbakan ve diğer üst düzey yetkililerle görüşeceğini belirtti. Ban'ın Ulusal Afet Yönetimi Başkanı ile de görüşeceği ve muson sezonuna ilişkin son gelişmeleri ele alacağını anlatan Buey, geçen ay kutlanan Malala Günü etkinliklerinin devamı olarak Genel Sekreter'in İslamabad'da eğitimin kalitesinin artırılması ve tüm çocukların eğitime katılmasını sağlamak amacıyla görüşmelerde de bulunacağını kaydetti. Buey, Genel Sekreter'in ayrıca BM Barışgücü operasyonlarına en fazla asker ve polis sağlayan ülkelerden biri olan Pakistan'ın Bağımsızlık Günü kutlamalarına da katılacağını söyledi.
DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...