İsveç'ten Suriyeli mülteciler koruma

/ Kaynak: AA
- Güncelleme:
 İsveç'ten Suriyeli mülteciler koruma

Dünya Haberleri  / AA

İsveç Göçmen Dairesi, Suriye'den İsveç'e sığınmak amacıyla gelen mültecileri, sığınma talepleri kabul edilmese bile geri göndermeme karar aldığını açıkladı.



Göçmen Dairesi kararında, Suriye'de şu andaki durumun can güvenliği açısından son derece tehlikeli olduğunu ve sığınmacıların ülkelerine gönderilemeyeceğini bildirdi. İsveç Göçmen Dairesi kararın alınmasında birkaç neden olduğunu açıklarken, nedenlerden birinin de, ülkede, askerlerin muhalif göstericilere karşı giriştiği silahlı müdahalede çok sayıda sivilin öldüğü, gösterilere katılmayan siviller arasında da artık ölümlerin yaşandığına dikkati çekildi.

Ülkede yaşanan çatışmaların artık karakter değiştirdiğine de değinen Göçmen Dairesi Hukuk Danışmanı Mikael Ribbenvik, birçok sivilin iki ateş arasında kalarak hayatlarını kaybettiklerini söyledi. Ribbenvik, şu anda İsveç'e yasa dışı yollar ile gelip sığınma talebinde bulunan 400 Suriyeli hakkında sınır dışı edilme kararı bulunduğunu da söylerken, ancak Göçmen Dairesi'nin Suriye'deki son olaylar nedeniyle bu insanlar için sınır dışı edilme kararını durdurma kararı aldığını bildirdi.

Ayrıca geçen yılın ilk aylarında Suriye'den gelen ve İsveç'te kalan göçmenlerin oranının yüzde 7 olduğu açıklanırken, son aylarda bu oranın yüzde 66'ya çıktığına dikkati çekildi.

Bu arada, uluslararası yardım kuruluşları, Kızılhaç ve Af Örgütü gibi kuruluşların da Suriye'ye göçmen iadesinin durdurulması tavsiyesinde bulunduğu hatırlatılırken, buna rağmen İsveç'in bu kararı kendisinin aldığına vurgu yapıldı.
Dünya
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...