Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Yunanistan’da S-400 korkusu

Yunanistan’da S-400 korkusu

DÜNYA Haberleri

Yunanistan Savunma Bakanı Apostolakis “Türkiye 400 mil menzile sahip bir savunma sistemi ile havada uçan her şeyi vurur” dedi.

Türkiye’nin Rusya’dan aldığı hava savunma sistemi S-400’de ilk teslimat önümüzdeki ay yapılacak. Ancak ABD, Türkiye’yi Hasımlarıyla Müeyyide Yoluyla Mücadele Kanunu (CAATSA) kapsamında müeyyidelerin uygulanması ve Türkiye’nin de ortağı olduğu F-35 programından çıkarılmasıyla tehdit etmeye devam ediyor. Ankara ise S-400 anlaşmasının “bitmiş bir anlaşma” olduğunu ve geri adım atılmayacağını vurguluyor. S-400’lerin teslimat zamanı yaklaştıkça ve ABD’nin yaptığı baskılarının sonuç vermemesi üzerine Yunanistan’ı korku sardı. Yunanistan Savunma Bakanı Evangelos Apostolakis, Türkiye’nin S-400’leri almasıyla bölgedeki dengelerin değişeceğini öne sürdü. Washington merkezli Foreign Policy düşünce kurulu ile Avrupa Birliği’nin (AB) Washington’da düzenlediği “Transatlantik Güvenlik İş Birliğinin Geleceği” başlıklı forumunda konuşan Yunan bakan “Türkiye’nin S-400’leri alması bölgede hava savunmayı başka  bir konsepte taşıyor. S-400’lere paralel olarak F-35 alımı bölgedeki güç dengesini tamamen değiştirecek. S-400’lerin savunma sistemi olduğu söyleniyor. Ama 400 mil menzile sahip bir sistem savunma sistemi olamaz çünkü havada uçan her şeyi vurur. ABD, Türkiye’ye müeyyide uygulamalı ve F-35 uçaklarını Türkiye’ye vermemeli” dedi.

RUSYA: 2 AY İÇİNDE TESLİMAT BAŞLAYACAK
Rus devlet savunma sanayi şirketi Rosteh'in Üst Yöneticisi (CEO) Sergey Çemozov, S-400 hava savunma sistemlerinin Türkiye’ye teslimatına 2 ay içerisinde başlayacaklarını açıkladı. S-400’lere ilişkin ön ödemelerin tamamlandığını anlatan Çemozov, "Krediler de sağlandı, harcandı ve üretim yapıldı. Ayrıca eğitimler de tamamlandı.                   S-400’lerin Türkiye’ye teslimatına 2 ay içerisinde başlayacağız" dedi.

 

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...