Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

'Türkiye S-400’ler için tavizsiz duruş sergiledi'

'Türkiye S-400’ler için tavizsiz duruş sergiledi'

DÜNYA Haberleri

Moskova ve Ankara’nın, S-400 füze sistemi satışı için bütün maddeleri yerine getirdiğini söyleyen Rus Bakan Denis Manturov “Teslimat yakında” dedi.

Rusya Federasyonu Ticaret ve Sanayi Bakanı Denis Manturov, Türkiye ile Rusya arasında gerçekleşen S-400 füze savunma sistemi alınmasına ilişkin sözleşmenin tamamlandığını söyledi. Sözleşme bedelinin 2,5 milyar dolar olduğunu ifade eden Manturov “S-400 füze sistemlerinin Türkiye’ye satışı ile ilgili gerekli bütün maddeler tamamlandı. Türkiye S-400’lerin alımı konusunda sağlam ve tavizsiz bir duruş sergiliyor. En kısa sürede teslimat tamamlanarak bu anlaşmanın bütün aşamaları sonlanacak” dedi.

ABD YİNE TEHDİT ETTİ
Bu arada ABD’den Ankara’ya “S-400’leri almayın” baskısı gelmeye devam ediyor. ABD’nin Daimi NATO Temsilcisi Kay Bailey Hutchison, S-400 savunma sisteminin Türkiye’ye teslim edilmesi durumunda Türkiye’nin F-35 programından çıkarılacağını belirterek, F-35 savaş uçaklarını kullanmasına ya da parçalarını üretmesine izin verilmeyeceğini açıkladı. Hutchison “F-35 sistemiyle bir kopukluk olacak. Rus sistemi sebebiyle F-35 savaş uçaklarının sistemini etkileyemeyiz” dedi.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...