Irak Dünya'ya kafa tuttu, 'mısır'a karışmayın'

Irak Dünya'ya kafa tuttu, 'mısır'a karışmayın'

DÜNYA Haberleri

Irak Başbakanı Nuri el-Maliki'nin basın danışmanı Ali Musavi, Irak Hükümeti'nin tüm ülkelerden Mısır'ın içişlerine karışmamaları çağrısında bulundu.

"Terör eylemlerinden hala sıkıntı çeken" Irak halkının, bütün gücüyle kardeş "Mısır halkı"nın yanında yer aldığını ifade eden Musavi, Mısır hükümetine ilettikleri mesajda, Mısır halkının, başkalarının müdahalesine ihtiyaç duymadan, sahip olduğu deneyim ve farkındalıkla sorunları çözebileceklerini ifade ettiklerini kaydetti. Müşavi, Maliki hükümetinin bu konuda "Mısır halkına güvendiğini" de dile getirdi. nbsp;

SALDIRILARDA 3 BİN 533 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ nbsp;

Mısır'da 30 Haziran gösterileriyle başlayan, 3 Temmuz'da ordunun yönetime el koyması ve ülkenin seçilmiş ilk Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin görevinden uzaklaştırılması ile tırmanan siyasi gerilim neticesinde yapılan katliamların bilançosunun 3 bin 533 ölü, 11 bin 520 yaralı olarak belirlendi. Mısır Sağlık Bakanlığı, hastane kaynakları ve Müslüman Kardeşler Teşkilatı'ndan alınan bilgilere göre, Kahire ve Giza, ülkenin doğusundaki Sina Yarımadası, sahil kenti İskenderiyye, Süveyş Kanalı'nın kıyısında bulunan İsmailiyye, Asyut, Feyyum Beni Suveyf, Eş-Şarkiyye, Kefr eş-Şeyh, Dekahliye, Kalyubiyye ve diğer kentlerde 3 bin 533 kişi hayatını kaybetti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...