ABD Başkanı Trump ile Pakistan Başbakanı Khan, Keşmir meselesini görüştü

Düzenleyen: / Kaynak: İHA
ABD Başkanı Trump ile Pakistan Başbakanı Khan, Keşmir meselesini görüştü

DÜNYA Haberleri  / İHA

ABD Devlet Başkanı Donald Trump ile Paksitan Başbakanı İmran Khan, Keşmir krizi üzerine bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

Pakistan Dışişleri Bakanı Şah Mahmud Kureyşi tarafından yapılan açıklamada Paksitan Başbakanı İmran Khan’ın Hindistan ile yaşanan Keşmir krizini dünya liderlerine anlattığı vurgulanarak, “Başbakan Pakistan’ın Keşmir meselesindeki duruşunu ABD Başkanı Donald Trump’a aktardı. Başbakan dünya liderleri ile iletişim halinde ve bu kapsamda Trump ile bugün, başta Keşmir meselesi olmak üzere bölgedeki durum üzerine görüştü” ifadelerini kullandı. Dışişleri Bakanı, Khan’ın bunun yanı sıra bugün Keşmir meselesi üzerine görüşecek olan Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’nin (BMGK) bazı üyeleri ile de mesele üzerine görüştüğünü söyledi. 

Hindistan ve Pakistan arasında artan Keşmir gerginliği sonrası, Pakistan ve Çin’in talebi üzerine, BMGK’da Keşmir meselesi üzerine bir oturum gerçekleşmesi planlanıyor. 

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...