Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Google meydan okudu, 'İngiltere kanunları bize geçmez'

Google meydan okudu, 'İngiltere kanunları bize geçmez'

DÜNYA Haberleri

Google meydan okudu, 'İngiltere kanunları bize geçmez'. Google, Mahremiyetle ilgili şikayet üzerine, İngiltere kanunlarına tabi olmadığını savundu

Google'a büyük tepki İngiltere'de kullanıcıların mahremiyetle ilgili şikayetleri üzerine internet devi Google'ın ülkedeki mahremiyetle ilgili kanunların Google'ı bağlamadığı açıklaması İngiltere'de büyük tepki çekti. Cevabın "küstahça" bulunması üzerine Amerikan firmasına karşı büyük bir kampanya başlatıldı. Google'ın İngiltere'de kullanıcıların internetteki geçmişlerini kanunsuz bir şekilde takip ettiğinden şikayet edildi ve olay mahkemeye intikal etti. Google ise merkezinin California'da olduğunu, İngiltere'de mahremiyetle ilgili kanunların kendisini bağlamadığını savunarak davanın düşmesini istedi. Big Brother Watch kuruluşu yöneticisi Nick Pickles, "İngiltere'de milyonlarca kullanıcısı olan bir şirketin İngiltere kanunlarına bağlı olmadığını cesaretle ifade etmesi son derece endişe vericidir" dedi. Hukuk firması Olswang'dan Dan Tench de Google'ın İngiltere'de büyük bir mevcudiyetinin olduğunu ve büyük gelirler kazandığını ifade ederek açıklamaya tepki gösterdi.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...