Hindistan S-400 için kaporayı ödedi

Hindistan S-400  için kaporayı ödedi

DÜNYA Haberleri

Hindistan ve Rusya arasında S-400 sisteminin teslimatına ilişkin anlaşmanın, Ekim 2018’de imzalanmasının ardından Yeni Delhi hükûmeti Washington’dan gelen baskılar karşısında geri adım atmadı.

ABD, söz konusu anlaşmayı pek çok defa eleştirdi; hatta Ankara’ya yaptığı gibi Yeni Delhi’yi de anlaşmadan vazgeçirmek için yaptırım tehdidini öne sürdü. Ancak Hindistan, anlaşmadan vazgeçmedi ve satın alacağı S-400 hava savunma sistemi için Rusya’ya avans ödemesini yaptı. Aradan geçen bir yılın ardından Hindistan’dan ilk avans ödemesi geldi. Hindistan, beş adet S-400 bataryası karşılığında Rusya’ya 5,43 milyar dolar ödeme yapacak. Rusya Başbakan Yardımcısı Yuriy Borisov, Hindistan’a S-400 hava savunma sistemi teslimatına ilişkin “Avans ödemesi yapıldı, teslimat da belirlenmiş olan zaman çizelgesine kesin bir biçimde uygun şekilde yapılacak. Sanırım 18 ile 19 ay içerisinde tamamlanmış olacak” dedi.

 

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...