Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

'Kaşıkçı cinayeti bizim için bir leke'

'Kaşıkçı cinayeti bizim için bir leke'

DÜNYA Haberleri

Suudi Arabistan’ın Londra Büyükelçisi Halid bin Bandar es-Suud, gazeteci Cemal Kaşıkçı cinayetinin Suudi Arabistan için bir “leke” olduğunu söyledi.

İngiliz kamu yayın kuruluşu BBC’ye konuşan es-Suud, Kaşıkçı’nın öldürülmesiyle ilgili olarak “Yaklaşık bir sene evvel İstanbul’da yaşananlar Suudi Arabistan, kültürümüz, halkımız ve hükûmetimiz üzerinde bir leke. Keşke böyle bir şey yaşanmasaydı” yorumunu yaptı. Suud gazeteci Kaşıkçı, evlilik işlemleri için 2 Ekim 2018’de gittiği Suudi Arabistan’ın İstanbul Başkonsolosluğunda öldürülmüştü. BM İnsan Hakları Yüksek Komiserliği (OHCHR) tarafından haziran ayında açıklanan 101 sayfalık raporda Suudi Arabistan, Cemal Kaşıkçı’yı kasten ve taammüden öldürmekten mesul tutulmuştu. Raporda, aralarında Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman’ın da bulunduğu üst düzey yetkililerin soruşturulması için güvenilir deliller olduğuna işaret edilmişti. Raporda ayrıca BM Genel Sekreteri Antonio Guterres, Kaşıkçı’nın öldürülmesine dair tamamlayıcı kriminal soruşturma başlatmaya davet edilmiş, Kaşıkçı’nın öldürülmesine ilişkin müeyyidelerin Veliaht Prens ve onun yurt dışındaki şahsi mal varlıklarını da kapsaması gerektiği vurgulanmıştı.

 

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...