Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Husiler “Vururuz” dedi, ABD asker gönderiyor

Husiler “Vururuz” dedi, ABD asker gönderiyor

DÜNYA Haberleri

Suudi Arabistan’ın millî petrol şirketi Saudi Aramco’ya ait tesislere cumartesi günü saldırı düzenleyen Husiler, Yemen’de Arap koalisyonunun saldırılarına devam etmesi hâlinde Birleşik Arap Emirlikleri’ni (BAE) de vurma tehdidinde bulundu.

Bunun üzerine ülkenin önemli turizm merkezlerinden ve dünyanın beşinci tatil rotası Dubai’de panik başladı. Suudi Arabistan ve BAE’nin talebi üzerine ABD Savunma Bakanı Mark Esper, Körfez’e hava savunma konusunda destek sağlamak üzere askerî kuvvet sevk edeceklerini açıkladı. Gönderilecek kuvvetin ağırlıklı olarak hava savunması ile ilişkili olacağını belirten Esper, asker sayısıyla ilgili soruya ise “Orta seviyeli bir kuvvet” diye cevap verdi. “Asker sayısını binlerce olarak niteleyebilir misiniz?” şeklindeki bir soruya ise Esper “Binlerce değil” cevabını verdi. Bu arada Husiler’den “Yeni bir barış girişimi ilan ediyoruz: Suudi Arabistan’a karşı her türlü saldırıları durdurduk. Riyad yönetiminden de benzer bir açıklama bekliyoruz. Suudi Arabistan yeni barış girişimine cevap vermezse karşılık verme hakkımızı saklı tutarız” açıklamasında bulundu.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...