Kolombiya hükümeti ile FARC arasındaki barış görüşmeleri

/ Kaynak: AA
Kolombiya hükümeti ile FARC arasındaki barış görüşmeleri

DÜNYA Haberleri  / AA

Kolombiya hükümeti ile FARC arasında Küba'nın başkenti Havana'da sürdürülen barış görüşmeleri FARC temsilcileri tarafından askıya alındı.

FARC'ın görüşmeleri durdurma kararına gerekçe olarak, Kolombiya Devlet Başkanı Juan Manuel Santos'un, "Anayasa'yı değiştirmek için meclisi toplama çağrısında bulunmayı reddetmesi" nbsp;gösterildi. Santos'un barış anlaşmasına konulacak son nokta ile ilgili referandum düzenleme önerisinde bulunduğu belirtildi. FARC, yaptığı yazılı açıklamada, hükümetin pozisyonunun incelenmesi amacıyla görüşmeleri askıya aldıklarını bildirerek, müzakere masasına ne zaman döneceklerine ilişkin bilgi vermedi. Hükümetle geçen yıldan bu yana süren barış görüşmelerine, kısa bir aranın ardından iki gün önce yeniden başlayan FARC'ın temsilcileri, "kendilerinin de acılara neden olduklarını" bildirmiş, barış ve uzlaşma için kurbanların kimliğinin belirlenmesi ve özür konularının ele alınması gerektiğini kabul ettiklerini vurgulamıştı. Taraflar ay başında yaptıkları ortak açıklamada, gerillaların siyasete katılımı konusundaki anlaşmaları oluşturmaya başladıklarını, siyasi muhalefetin işlemesi için teminatları ve hakları kapsayan anlaşmalar üzerinde çalıştıklarını bildirmişti. nbsp;

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...