Macron baş aşağı

Macron baş aşağı

DÜNYA Haberleri

İklim değişikliğiyle mücadelede yeterli adımları atmadığı gerekçesiyle Fransa’nın başkenti Paris’te sıra dışı bir protesto gösterisi düzenlendi.

Yüzlerce çevreci, Eyfel Kulesi’nin önünde toplanarak Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’un portresinin bulunduğu tabloları baş aşağı tuttu. Çevreciler, İspanya’nın başkenti Madrid’de yapılmakta olan Birleşmiş Milletler İklim Zirvesi’nde Fransa’nın daha cesur adımlar atmasını istedi. Tam adı Birleşmiş Milletler İklim Değişikliği Çerçeve Sözleşmesi 25. Taraflar Konferansı olan COP25 zirvesine, 197 ülkenin delegeleri ile uluslararası kurumlar ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri katılıyor. Paris İklim Anlaşması kapsamında ülkelerin 2020 yılına kadar iklim kriziyle mücadelede gerçekleştirmesi gereken hedefler var. COP25, Paris İklim Anlaşması’nın ne ölçüde uygulandığını denetlemek amacıyla düzenleniyor. İki hafta sürecek zirve, anlaşmanın uygulanmaya başlayacağı yıl olan 2020 yılı öncesinde düzenlenen son iklim zirvesi olduğu için büyük öneme sahip. Bu toplantı ile önümüzdeki senenin kasım ayında Glasgow’da düzenlenecek COP26 zirvesi öncesinde müzakereler başlamış olacak.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...