Kitap hırsızı Meksikalı büyükelçi geri çekildi

Kitap hırsızı Meksikalı  büyükelçi geri çekildi

DÜNYA Haberleri

Meksika Dışişleri Bakanı Marcelo Ebrard, 10 dolarlık kitabı çalmakla suçlanan Meksika’nın Buenos Aires Büyükelçisi Oscar Ricardo Valero Recio’nun geri çekildiğini duyurdu.

Ebrard, Twitter hesabından yaptığı açıklamada “Etik Kurulundan, ünlü bir kitapçıdan kitap çalmakla suçlanan Arjantin’deki büyükelçinin durumunun incelenmesini istedim. Bu arada kendisinin geri dönmesini emrettim. Görüntülerin doğruluğu onaylanırsa görevinden ayrılacak. Sahtekârlığa sıfır tolerans” ifadelerini kullandı. Yetmiş altı yaşındaki büyükelçi, ünlü bir kitapçıdan aldığı kitabı bir gazetenin arasına koyup ücretini ödemeden kapıdan çıkarken alarmın çalması sonrası güvenlik tarafından yakalanmıştı. On dolar değerindeki kitabın, Fransız tarihçi Guy Chaussinand-Nogaret’in yazdığı, maceracı ve çapkın Giacomo Casanova’nın biyografisi olduğu belirlendi. BUENOS AIRES 

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...