İngiltere Ortadoğu için 'internet izleme birimi' kurmuş

İngiltere Ortadoğu için 'internet izleme birimi' kurmuş

DÜNYA Haberleri

The Independet gazetesine göre İngiltere, Ortadoğu'da gerçekleştirilen çok sayıda e-mail, telefon görüşmeleri vs. izlemek için gizli bir birim kurmuş.

İngiltere'nin Batılı istihbarat servisleri için Ortadoğu'da çok sayıda e-mail, telefon görüşmeleri ve internet trafiğini incelediği gizli bir internet-izleme birimi kurduğu ortaya çıkarıldı. The Independent gazetesi, eski CIA ajanı Edward Snowden'ın verdiği belgelerden yola çıkarak yayımladığı haberinde, birimin bölgeye yerleştirilen sualtı optik fiber kabloları aracılığıyla telefon görüşmelerini dinlediğini ve internet trafiğini izlediğini yazdı. Ortadoğu'da hangi ülkede kurulduğu açıklanmayan merkezden Cheltenham'da bulunan Kamu İletişim Merkezi'ne (GCHQ) gönderilen bilgiler, aynı zamanda ABD'deki Ulusal Güvenlik Ajansı (NSA) ile de paylaşılıyor. Habere göre İngiliz hükümeti, birimin Batı dünyasının "terörle mücadelesinde" kilit rol oynadığını ve dünyanın çeşitli bölgelerinde düzenlenecek saldırılar için bir "erken uyarı" sistemi sağladığını ileri sürüyor. nbsp;

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...