Karantinadaki gemide bulunan yolculardan çağrı: "Yalvarıyoruz, virüs bizi bulmadan kurtarın"

Düzenleyen:
Karantinadaki gemide bulunan yolculardan çağrı: "Yalvarıyoruz, virüs bizi bulmadan kurtarın"

DÜNYA Haberleri

Coronavirüsü karantinasındaki cruise gemisi Diamond Princess'te kriz devam ediyor. Çok uluslu yolcu ve kabin görevlilerini içerisinde bulunduran cruise gemisindekiler ülkelerine ve devlet başkanlarına gemiden çıkabilmek için deyim yerindeyse yalvarmaya başladı...

Diamond Princess isimli gemide çalışan Hindistan uyruklu kabin görevlileri Hindistan hükümetten yardım beklediklerini açıkladı. Ülkelerden yardım isteyen çalışanlar, gemiyi terk edememeleri nedeniyle enfeksiyon riski altında olduklarını iddia ettiler.

Gemide çalışan Binay Kumar Sarkar'ın yaptığı açıklamalarda, “Artık bu noktada biz de korkmaya başladık. Talebimiz mürettebat üyelerini enfekte olanlardan ayrı tutulması. Ne ben ne de diğer kabin görevlileri virüs taramasından geçirilmedik." ifadelerini kullandı.

"YALVARIYORUM BİZİ EVİMİZE GÖNDERİN" 
Sarkar, 'Sadece ateşi 37.5 üzerine çıkan insanlar kontrol ediliyor. Japonya eğer bu durumla baş edemiyorsa lütfen diğer ülkelerden yardım talep etsin. Birleşmiş Milletler ve Hindistan hükümeti bu duruma acilen dahil olmalı ve bizi hastalardan ayırmalı" açıklamasında bulundu.Lütfen hala hastalık bulaşmamış bizlere ve diğer insanlara yardım edin. Gemide şu an Hindistanlı 160 kabin görevlisi ve 8 yolcu bulunuyor. Virüsle yüz yüze gelmeden buradan kurtulmamıza lütfen yardımcı olun. Yüzde 90'ımız şu an sağlıklı Hindistan Başbakanı Modi'ye yalvarıyorum, bizi evimize sağ salim gönderin" ifadelerini kullandı.

"TRUMP LÜTFEN KURTAR BİZİ" 
Amerikalı yeni evli çift, Milena Basso ve Gaetano Cerullo Diamond Princess'te balayı tatili yapıyorlardı. Çift şimdi gemiden ne zaman çıkabileceklerini dahi bilemiyor. Genç çift 2 yıl önce evlenmiş ancak gemide balayını karşılayabilmek için 2 yıl boyunca para biriktirmişlerdi. Genç çift ABD Başkanına çağrıda bulunurken "Burada güvende olduğumuzu düşünmüyoruz. Karantina virüsün olduğu bir gemide değil, tıbbi bir ortamda olmalı. Bize odamızdan çıkmamamız gerektiğini söylüyorlar. Buradan ne zaman kurtulacağımız belli bile değil" ifadelerini kullandı.Canlı yayında ABD Başkanı Donald Trump'a seslenen çift, "Donald Trump bizi buradan kurtar. Bize bir uçak gönder bu gemiden çıkmak istiyoruz" çağrısında bulundu.

"CEHENNEM GİBİ" 
Gemideki yolculardan biri olan Olivia Capodicasa, geminin karantinaya alındığında büyük annesiyle birlikte yolculuğunun son gecesindeydi. Avustralyalı genç kadın yaşananları 'cehennem' olarak nitelendirdi. Capodicasa, "24 saat buradayız bütün gün tv izlemekten başka yapacak bir şeyimiz yok" ifadelerini kullandı.

HER GEÇEN GÜN KÖTÜYE GİDİYOR 
Dünyayı sarsan ve gün geçtikçe daha fazla ölümle yüz yüze bırakan coronavirüsünde Çin anakarasında dün 97 kişi hayatını kaybetti. Virüs nedeniyle ölenlerin sayısı 910'a yükseldi. 40 binden fazla insan da enfekte olmuş durumda.

 

 

 

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...