Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Filistin Devlet Başkanı Abbas: ABD'nin açıkladığı planı kabul etmiyoruz

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Filistin Devlet Başkanı Abbas: ABD'nin açıkladığı planı kabul etmiyoruz

DÜNYA Haberleri  / AA

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nde konuşma yapan Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, ABD'nin planın ırk ayrımcılığına teşvik ettiğini vurguladı ve "ABD'nin barış planını kabul etmeyeceğiz ve onu uygulamamak için adımlar atacağız" dedi.

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, İsrail-Filistin sorununun ve ABD Başkanı Donald Trump'ın açıkladığı sözde Orta Doğu barış planının ele alındığı Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi (BMGK) Oturumu’na katıldı. Oturumda konuşma yapan Abbas, "ABD'nin açıkladığı bu plan bölgeye barış ve istikrar getirmeyecek, bu yüzden kabul etmiyoruz. ABD'nin planı Filistin davasını tasfiye etmeye amaçlıyor" ifadelerini kullandı.

Abbas, ABD'nin planının Orta Doğu'da barış müzakeresi için uluslararası bir referans olarak görülmemesi gerektiğini vurguladı. ABD'nin planın ırk ayrımcılığına teşvik ettiğini vurgulayan Abbas, "ABD'nin barış planını kabul etmeyeceğiz ve onu uygulamamak için adımlar atacağız" dedi.

"Uluslararası barış konferansı düzenlemeyi teklif ediyorum"
"Barış hala mümkün, başarılabilir. Kapsamlı ve kalıcı bir barış yolunda uluslararası bir ortaklık için buradayım. Dünyaya Filistinliler ile İsrailliler arasında barışın hala mümkün olduğunu söylüyoruz" diyen Abbas, "Uluslararası barış konferansı düzenlemeyi teklif ediyorum, ABD'yi yalnızca ara bulucu olarak kabul etmeyeceğiz. Barışa inanıyoruz ve koşullar ne olursa olsun asla şiddete ve terörizme gitmeyeceğiz. Filistin topraklarında ve dünyanın her yerinde ABD'nin planına hayır diyen herkesi selamlıyoruz" şeklinde konuştu.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...