Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Japonya'nın Wuhan'dan tahliye ettiği ilk grup özgürlüğüne kavuşuyor

Düzenleyen: / Kaynak: İHA
Japonya'nın Wuhan'dan tahliye ettiği ilk grup özgürlüğüne kavuşuyor

DÜNYA Haberleri  / İHA

Japonya'nın Wuhan'a gerçekleştirdiği ilk tahliye uçuşuyla ülkeye getirilen ancak korona virüsüne rastlanmamasına rağmen tedbir amaçlı 12 buçuk gün gözetim altında tutulan 197 kişiye son yapılan testlerin de negatif çıktığı açıklandı. 197 kişi, bu geceden itibaren bulundukları tesisleri terk edebilecek.

Japonya Sağlık Bakanlığı, korona virüsünün ortaya çıktığı Çin'in Wuhan kentine gönderilen ilk uçakla ülkeye getirilen 197 kişinin son testlerinin sonuçlarının da negatif çıktığını açıkladı. Wuhan'dan Japonya'ya getirildikten sonra ilk testlerde virüs belirtisi göstermeyen ancak virüsün 12 buçuk günlük kuluçka süresi göz önüne alınarak toplumdan izole olarak kalacakları tesis ve otellere sevk edilen 197 kişinin, bu geceden itibaren bulundukları tesisleri terk etmelerine izin verileceği belirtildi. Test sonuçları negatif çıkan bu kişiler herhangi bir kısıtlama olmaksızın günlük hayatlarına devam edebilecek.

Şimdiye dek dört uçuş yapıldı
Wuhan'dan Japonya'ya 29 Ocak'ta dönen ilk tahliye uçağı ile 206 kişi ülkeye getirilmiş, 197 yolcu tedbir amacıyla gözetim altına alınmıştı. Daha önce bölgeye gönderdiği dört uçakla vatandaşlarını kademeli olarak ülkeye getiren Japonya, bölgeden şimdiye dek 763 kişiyi tahliye etmişti. Gerçekleştirilen son uçuşta, bazı Japon vatandaşlarının eş ve çocukları olduğu öğrenilen Çinliler'in de Japonya'ya getirildiği açıklanmıştı.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...