Ankara uyardı, dış basın geri adım attı

Ankara uyardı, dış basın geri adım attı

DÜNYA Haberleri

İletişim Başkanı Altun’un mektubu üzerine Batı medyası koronavirüs haberlerinde yanıltıcı şekilde kullandığı Türkiye fotoğraflarını sitelerinden kaldırdı.

İletişim Başkanı Fahrettin Altun, New York Times, CNN International ve BBC’ye, ABD ve Avrupa’dan koronavirüs haberlerinde yanıltıcı şekilde Türkiye’den fotoğraflar kullanmasını eleştiren bir mektup gönderdi. Altun mektubunda, Türkiye’de salgın başladığından bu yana 5 Kovid-19 vakası ortaya çıktığına ve herhangi bir can kaybı yaşanmadığına işaret etti. Sağlık Bakanlığının, virüs vatandaşlara ulaşmadan önce korunma yöntemleri, sağlık çalışanlarının eğitilmesi ve salgın durumunda hastanelerin ve tesislerin hazır hâle getirilmesi gibi konularda farkındalık oluşturduğunu vurgulayan Altun, aynı zamanda okulların geçici olarak tatil edildiğini, konserlerin ertelendiğini ve birçok Avrupa ülkesiyle uçuşların da kaldırıldığını bildirdi. Fahrettin Altun, mektubunda, “COVID-19 salgını patlak verdiğinden bu yana Türkiye’nin gösterdiği güçlü performans ortadayken, ülkemizle hiçbir ilgisi olmayan haberlerde Türkiye’den fotoğraflar kullanması okuyucuları yanıltmaktan başka bir şey değildir. Bu sebeple gelecekte aynı hataları yapmaktan kaçınmanızı tavsiye ediyoruz” ifadelerini kullandı.

“KESİNLİKLE HAKLISINIZ”
New York Times, İletişim Başkanı Fahrettin Altun’a cevaben gönderdiği mektupta, “Kesinlikle haklısınız, o fotoğraflar kullanılmamalıydı. Konuyla alakalı fotoğraf editörleri de bir yanlışlık yapılmış olduğunu kabul ettiler. Fotoğraf haberden kaldırıldı” açıklamasını yaptı.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...