Trump: Üç-dört ayda normale döneriz

Trump: Üç-dört ayda normale döneriz

DÜNYA Haberleri

ABD Başkanı Donald Trump koronavirüsle mücadelede kullanılan tıbbi ekipmanlar başta olmak üzere birçok kaynağın stoklanmasını ya da ürünlere fahiş fiyat uygulanmasını engellemek için bir kararname imzaladı.

Trump "Virüse ilişkin rakamlar, kesinlikle daha da kötü olacak. Bunu en aza indirgemek için çalışıyoruz. Rakamlar elbette zaman içinde artacaktır ama günün birinde azalmaya başlar" dedi. Geçen haftalardaki virüsün kontrol altına alınmasının temmuz ya da ağustosu bulabileceğini belirten Trump'ın "Ülkenin normale dönmesi üç-dört ay sürmeyecektir" açıklamasında bulunması dikkati çekti. ABD'de koronavirüs sebebiyle ölenlerin sayısı 582’ye yükselirken vaka sayısı 46 bin 148’e ulaştı. Virüsün en fazla etkilediği yerlerden olan New York’ta, dünyanın en büyük fuar alanlarından Javits Center virüsle mücadele için acil durum hastanesine dönüştürüldü. Virginia eyaletinde lise ve altı bütün okullarda, eğitim öğretim yılının sonuna kadar tatil edildiğini açıkladı.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...