ABD basını Peygamber Efendimizi örnek gösterdi

ABD basını Peygamber Efendimizi örnek gösterdi

DÜNYA Haberleri

Dünya basını, binlerce kişinin ölümüne sebep olan koronavirüs pandemisine karşı insanlara en doğru tavsiyelerde bulunmaya çalışırken ABD’li Newsweek dergisi Hazreti Muhammed’in (sallallahü aleyhi vesellem) salgınlarla ilgili hadisini örnek gösterdi.

Peygamber Efendimizin “Bir yerde veba salgını çıktığını duyarsanız oraya girmeyin, bulunduğunuz yerde veba hastalığı çıkarsa o bölgeden de ayrılmayınız” hadisinin yer verildiği yazıda aynı zamanda “Bulaşıcı hastalığı olanlar sağlıklı olanlardan uzak tutulmalıdır” sözleri yer aldı. Hazreti Muhammed’in (sallallahü aleyhi vesellem) hastalıklara karşı insanlara tıbbi tedavi ve ilaç almayı tavsiye ettiği ifade edilen metinde “İnsanlar, tedavi olunuz. Çünkü Allah şifasını vermediği hiç bir hastalık yaratmamıştır” hadisi örnek verildi.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...