Covid-19 vakası tespit edilmeyen ülke: Lesotho

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Covid-19 vakası tespit edilmeyen ülke: Lesotho

DÜNYA Haberleri  / AA

Atlantik Okyanusu'ndaki turistik ada ülkesi Sao Tome ve Principe'te yeni tip koronavirüs (Covid-19) kaynaklı ilk ölüm gerçekleşti. Afrika kıtasında, Lesotho'da ise halen Covid-19 vakası tespit edilmedi.

Hükümetten yapılan açıklamada, Cantagalo bölgesinde yaşayan 55 yaşındaki bir vatandaşın Covid-19 nedeniyle hayatını kaybettiği belirtildi.

Açıklamada, vatandaşlardan salgınla mücadele tedbirleri kapsamında alınan sosyal mesafe kuralı, maske kullanımı, düzenli el yıkama gibi uygulamalara dikkat etmesi ve alınan olağanüstü kararlara uyması istendi.

Ülkede şu ana kadar toplam 175 kişiye test yapıldığı, 16 kişinin sonucunun pozitif çıktığı, 4 kişinin de iyileştiği kaydedildi.

Afrika kıtasında, Lesotho'da halen Covid-19 vakası tespit edilmedi.

Afrika Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezinin (Africa CDC) son verilerine göre, kıtada 39 bin 18  Covid-19 vakası görüldü, bunlardan 1640'ı hayatını kaybetti. Kıtada hastalığa yakalanan 12 bin 750 kişi ise sağlığına kavuştu.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...