Amerika'da kalp krizi ölümleri koronavirüs kaynaklı ölümlerin üç katı

Düzenleyen: / Kaynak: İHA
Amerika'da kalp krizi ölümleri koronavirüs kaynaklı ölümlerin üç katı

DÜNYA Haberleri  / İHA

Ulusal Sağlık İstatistikleri Merkezi verilerine göre, yeni tip korona virüs salgınına rağmen ABD'de önde gelen ölüm nedeni kalp krizi. Ülkede kalp krizinden ölenlerin sayısı korona virüsten ölenlerin sayısının 3 katı.

Amerikan Wall Street Journal (WSJ) gazetesinde yer alan bir haberde ülkenin en ölümcül hastalığının Covid-19 değil kalp krizi olduğu belirtildi. Amerika Ulusal Sağlık İstatistikleri Merkezi'nin ölüm istatistikleri verileri ile hazırlanan haberde Ocak-Nisan döneminde Amerika Birleşik Devletleri’nde 1 milyon ölüm olduğu, bunlardan 230 binin kalp krizinden, yaklaşık 200 binin kanserden, 75 binin Covid-19'dan, 61 binin kronik solunum rahatsızlığından, 55 binin kazalardan ve 52 binin felçten kaynaklandığı bildirildi. Bu istatistiğe göre Covid-19 ABD'de ölüme neden olan 3. hastalık.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...