Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

'Türkiye’yi dışlamak programa sekte vurur'

'Türkiye’yi dışlamak programa sekte vurur'

DÜNYA Haberleri

ABD Hükûmeti Hesap Verebilirlik Ofisi’nin (GAO) hazırladığı raporda, Türkiye’yi F-35 programından çıkarma girişiminin, aksayan üretim ve tedarik sürecini daha da sekteye uğratabileceğine dikkat çekildi.

ABD Kongresi için denetim, değerlendirme ve soruşturma hizmetleri sunan GAO’nun F-35 raporunda, uçağın test ve parça üretiminin Covid-19 sebebiyle önemli ölçüde sekteye uğradığı belirtildi. Raporda, Türkiye’nin programdan çıkarılmasının riskleri daha da artıracağına yönelik değerlendirme dikkat çekerken şu ifadeler kullanıldı:
“Türkiye’nin Temmuz 2019’da Rus savunma ekipmanı almasından kaynaklı endişeler sebebiyle  programdan çıkarılması üretim risklerini daha da artıracak. Program Türk tedarikçiler tarafından üretilen 1005 parça için yeni kaynak belirledi ancak şu anda 15 parça istenilen oranda üretilemiyor.”

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...